Dacă ai probleme cu somnul și nu reușești să te odihnești nici măcar atunci când nu ești stresată, alege să încerci aceste remedii naturale.

Stresul și stilul de viață agitat sunt doar câțiva dintre factorii care pot cauza insomnii însă dacă suferi de tulburări ale somnului, alege să încerci câteva remedii naturale.

Care sunt plantele care te pot ajuta să dormi liniștită, află mai jos:

Valeriană

Recunoscută pentru proprietățile sedative este valeriana, motiv pentru care experții în medicină naturopată îți recomandă să o consumi sub formă de tinctură. Dizolvă o linguriță de tinctură de valeriană într-un pahar cu apă și consumă cu 15 minute înainte de somn. Te va ajuta să te relaxezi și, în plus va combate și coșmarurile.

Pelin

La fel de eficient pentru a combate insomniile este și pelinul, această plantă fiind extrem de utilă pentru a combate problemele cu somnul. Tot ce trebuie să faci este să-ți achiziționezi tinctură de pelin și să consumi 50 de picături de 3 ori pe zi. Este important să nu urmezi o cură mai mult de 2 săptămâni, cu alte 2 pauză, întrucât poate să determine dependență, atrag atenția experții.

Ceai de mușețel

Un alt remediu care ajută la combaterea insomniei este ceaiul de musețel. Tot ce trebuie să faci este să prepari o infuzie din flori de mușețel. Amestecă 3-4 lingurițe cu 200 de ml de apă și lasă la infuzat. Bea acest amestec seara și te va ajuta să dormi mai bine.

Nucșoara

Printre remediile naturiste care ajută la combaterea insomniilor și care te ajută să te odihnești noaptea este nucșoara. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o lingură de pulbere de nucșoară într-un pahar cu apă caldă și consumă înainte de a te culca. Poți, de asemenea, să adaugi nucșoara și într-un pahar de suc natural, făcut în casă.

Articol citit de 1651 persoane