Ridichea neagră se numără printre legumele cu numeroase beneficii asupra organismului întrucât ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, reduce colesterolul din sânge și previne apariția bolior de inimă. Efectele nu se opresc aici, întrucât, potrivit experților în medicină naturopată, aceasta ajută și la calmarea tusei.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi ridiche neagră, află mai jos:

Elimină toxinele din sânge

Fiind o sursă excelentă de vitamine B, zinc și fosfor, ridichea neagră ajută la întărirea sistemului imunitar, însă sporește și eliminarea toxinelor din sânge și a reziduurilor din corp.

Îmbunătățește funcția ficatului

Grație conținutului bogat de vitamine între care B, B1 și C, dar și minerale, precum calciu și magneziu, ridichea neagră ajută la stimularea funcțiilor ficatului, dar ajută și la buna funcționare a sistemului digestiv. Consum-o ca atare ori sub formă de salată și te vei bucura de efectele acesteia.

Combate tusea și răceala

O altă proprietate a acestei legume este faptul că tratează tusea și răceala cronică. Tot ce trebuie să faci este să faci un capac unde au fost frunzele, să o scobești un pic și să scoți miezul. Pune apoi miere de albine și lasă la macerat peste noapte. Sucul lăsat consumă-l cu încredere, pe tot parcursul zilei, întrucât vindecă infecțiile sistemului respirator.

Reglează nivelul de colesteol

Ridichea neagră ajută, potrivit experților în medicină naturopată, la circulația și metabolismul grăsimilor în organism, astfel că sporește capacitatea ficatului de absorbi colesterolul înainte de a fi depozitat în țesuturile adipoase și pereții arteriali.

Combate pietrele la rinichi

Printre altele, ridichea neagră ajută la combaterea pietrelor la rinichi și reduce riscul de apariției a afecțiunilor vezicii biliare. Mai mut de atât, reduce durerile și sporește procesul de formare a urinei, ajutând astfel la curățarea rinichilor.

 

Articol citit de 1882 persoane