Ulcerul este o afecțiune care apare atunci când factorii de apărare ai mucoasei gastroduodenale este afectată. Aceasta boală poate fi tratată, însă, nu doar cu ajutorul medicamentelor, ci și cu ajutorul unor remedii naturiste.

Suc de varză albă

Cea mai simplă modalitate de a combate afecțiunile gastrice, între care și ulcerul, este sucul din varză albă. Ieftin, la îndemâna oricui, acesta conține un aminoacid numit glutamină, care ajută la hrănirea celulelor tubului digestiv, sporind vindecarea.

Este indicat, însă, ca sucul din varză albă să fie consumat între mese, pe o perioadă de cel puțin 3 săptămâni.

Suc din cartof crud

O altă modalitate de a trata ulcerul este să consumi suc din cartof crud. Acesta conține molecule la care bacteriile nu dezvoltă rezistență, la fel ca și antibicele.
Deși aceste sucuri naturale din legume pot avea un gust ușor neplăcut, ele trebuie consumate proaspete, întrucât atunci când sunt prelucrate termic sunt distruse substanțele nutritive, ceea ce duce la dispariția proprietăților terapeutice.

Usturoi

Bogat în substanțe nutritive și cunoscut pentru proprietățile antibacteriene și antimicrobiene, usturoiul ajută la vindecarea ulcerului și împiedică avansarea bolii. Astfel, pentru a o ține sub control, este indicat să consumi doi-trei căței de usturoi pe zi.

Mierea

Recunoscută pentru proprietățile pe care le are asupra organismului, mierea, care este o sursă bogată de antioxidanți, ajută la prevenirea ulcerului și sporește vindecarea. Este indicat să o incluzi în ceaiuri ori chiar în salate, în prepararea dressingului.

Articol citit de 1351 persoane