Bogat în vitamine, minerale și acizi organici, oțetul de mere este benefic pentru organism, având numeroase proprietăți de vindecare. De aceea, n-ar trebui să lipsească din casa ta, întrucât îl poți consuma zilnic.

Conform experților în nutriție, poți consuma zilnic o linguriță de oțet de mere pe care o poți ”stinge” cu un pahar cu apă.

Oțetul de mere are puterea de a regla nivelul glicemiei din sânge, fiind recomandat persoanelor care se confruntă cu diabet. Ajută, de asemenea și la reducerea hipertensiunii arteriale.

Femeile care se confruntă cu dereglări ale menstruației pot, de asemenea, să consume oțet de mere, întrucât o poate regla și chiar diminua durerile apărute în această perioadă. Ca să te bucuri de aceste efecte la maximum este bine să amesteci oțetul de mere cu o linguriță de miere și cu 250 de ml de apă călduță. Vei scăpa rapid de dureri, însă este bine să nu bei mai mult de un pahar pe zi.

Oțetul de mere ajută, de asemenea, la stoparea dezvoltării tumorilor maligne, fiind o armă de temut împotriva cancerului. Ba mai mult, poate să prevină indigestia, este recomandat și în diete, întrucât ajută la arderea grăsimilor și poate combate oboseala de la nivelul picioarelor și mâinilor, în cazul în care optați pentru masajul cu oțet.

Oțetul de mere ajută, de asemenea, la tratarea durerilor în gât. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de oțet cu una de piper și trei lingurițe de miere într-un pahar cu apă caldă. Amestecă totul și consumă amestecul. Grație proprietăților antibacteriene, durerile vor fi eliminate imediat.

Articol citit de 3110 persoane