Dacă te numeri printre persoanele care suferă de probleme osoase ori pur și simplu îți dorești să le previi, atunci e musai să ai cunoștințe legate de aceste remedii naturiste, ce te vor ajuta să-ți întărești oasele.

Spre exemplu, pentru întărirea oaselor este musai să incluzi în alimentație lactate, dar și alte alimente ce conțin antioxidanți responsabili de protejarea țesuturilor și a celulelor corpului de boli. Cu alte cuvinte, poți alege să mănânci spanac, rubarbă, broccoli, smochine, dar și pește ca sardine și somon ori leguminoase ca fasole și linte.

Esențială pentru prevenirea afecțiunilor osoase este și vitamina D. Deși organismul își ia vitamina D în timpul expunerii la soare, poți alege să consumi și somon, hering, sardine, găbenuș de ouă ori ciuperci.

De asemenea, pentru a preveni aceste afecțiuni poți alege să încerci un remediu simplu, ce ajută la fortifierea oaselor și ameliorează problemele articulare.

Astfel, tot ce trebuie să faci este să combini trei ingrediente, și anume miere, stafide și gelatină, ce au proprietatea de a combate inflamațiile, dar și de a elimina disconfortul, întrucât este o sursă excelentă de magneziu și calciu, minerale ce sporesc densitatea osoasă.

Așadar pentru a prepara acest remediu naturist ai nevoie de:
- două linguri de semințe de dovleac
- două linguri de semințe de susan
- două linguri de gelatină
- cinci linguri de semințe de in
- trei linguri de stafide
- 250 de grame de miere.

Mod de preparare:

Trece semințele printr-un blender, apoi adaugă gelatina, stafidele și mierea.

Amestecă totul pentru 2-3 minute, până când obții o pastă omogenă, fină, iar apoi consumă câte o linguriță pe stomacul gol, dar și înainte de prânz și cină.

De asemenea, pentru întărirea oaselor este musai să renunți la produsele de tip fast-food și la băuturile răcoritoare, dar și să consumi fructe, legume, carne slabă, cereale integrale, lapte vegetal. Nu uita nici să faci mișcare zi de zi. Te va ajuta mai mult decât crezi.

Articol citit de 673 persoane