Sinuzita este o afecțiune cu care se confruntă o mulțime de persoane de toate vârstele, însă poate fi combătută cu ușurință, chiar fără o vizită la medic.

Determinată de o răceală puternică sau de o gripă, de o alergie sau de un dezechilibru bacterian, un virus sau o reacție la substanțe toxice, precum poluarea sau fumul de țigară, sinuzita este o afecțiune care poate fi tratată cu ajutorul unor remedii naturiste simple, potrivit dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Potrivit acestuia, persoanele care se confruntă cu sinuzită au un sistem imunitar slăbit, fiind susceptibile la infecții bacteriene sau virale. Tocmai de aceea este napărat necesar să includă în dietă alimente și plante naturale precum ulei de oregano, miere, usturoi, frunze de măsline, astragalus, zinc și vitamina C.

De asemenea, este necesar să fie atente la aerul din încăperea în care trăiesc. Dacă acesta este prea uscat, atunci ar trebui să folosească un vaporizator. De asemenea, și inhalațiile ajută la calmarea inflamațiilor, astfel că vor putea să respire mult mai ușor. Spre exemplu, pentru a combate sinuzita este recomandat să pui într-un castron apă fierbinte și ulei esențial de cimbru. Ține capul deasupra vasului și acoperă-l cu un prosop. Închide ochii și respiră adânc. Te vei simți mai bine însă nu trebuie să stai în frig apoi două ore.

”Uleiul esențial de bucuioc are acţiune expectorantă, febrifugă și profilactică în boli infecţioase. Datorită compoziţiei foarte bogate a uleiului volatil pe care-l conţine, planta se recomandă în tulburări gastro-intestinale şi în tulburări ale căilor respiratorii. Poate fi folosit sub formă de aerosoli, în bronşite, tuse, otalgii şi sinuzite. Funcționează ca stimulant al sistemului imunitar și este de ajutor în guturai, gripă și alte boli infecţioase. Este deosebit de eficient în sinuzită. Se utilizează uleiul volatil, sub formă de inhalaţii, frecţii, unguente. Pentru uz intern, se prepară o infuzie dintr-o lingură de frunze şi flori la 250 ml de apă. Se bea câte o cană după mesele principale. Este contraindicat în timpul sarcinii. Uleiul esențial este iritant al pielii în cantităţi mari”,  spune dr. farmacist Ovidiu Bojor, potrivit Libertatea pentru femei.

De asemenea, o altă modalitate de a scăpa de sinuzită este să-ți prepari cidru din oțet de mere pentru sinuzită. Amestecă 200 ml de apă cu două linguri de cidru de oțet de mere, iar apoi bea acest amestec sau fă gargară. Repetă această procedură de două ori pe zi.

 

Articol citit de 2224 persoane