Dacă durerile de cap îți dau bătăi de cap atunci ar trebui să nu dai fuga la farmacie, pentru a-ți achiziționa medicamente, ci să încerci un remediu naturist, ce-ți înlătură durerea instant.

Potrivit experților în medicină naturopată, combinația de miere și valeriană înlătură rapid durerile de cap. Pentru a prepara acest remediu naturist ai nevoie de o linguriță de pulbere din rădăcină de valeriană și o lingură de miere de albine de salcâm.

Omogenizează bine amestecul, iar apoi consumă-l. Acesta ajută la combaterea durerilor de cap, dar nu numai. Poate să trateze și agitația, insomnia și chiar migrenele. De asemenea, pentru ca efectele să fie maxime, poți alege să consumi și o cană de ceai de tei, care te va ajuta să te liniștești.

Potrivit experților în medicină naturopată, valeriana este o plantă în compoziția căruia se regăsesc minerale precum calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, dar și vitamine, precum A, B1, B2, aciziesențiai omega-3, fibre și clorofilă. Această plantă are, de asemenea, și proprietăți tonice, remineralizante, antioxidante, antiinfecțioase și chiar diuretice.

De cealaltă parte, mierea de salcâm conține vitamina A, C, K, D, B, dar și magneziu, fier, cupru, mangan, siliciu, sulf, sodiu și alte tipuri de acizi, toate acestea transformând-o într-o adevărată comoară pentru sănătate, având proprietăți cicatrizante, antibacteriene, antimicrobiene, depurative, energizante și laxative.

Articol citit de 3912 persoane