N-a mai rămas mult timp până când va debuta sezonul gripei și a răcelii, iar în acest an trebuie să fii și mai precaută, întrucât coronavirusul reprezintă o amenințare reală.

Astfel, pentru a-ți păstra sănătatea ar trebui să ții cont de câteva sfaturi pentru a-ți întări sistemul imunitar înainte de a îmbolnăvi.

Ce trebuie să faci pentru întărirea sistemului imunitar, află mai jos:

Bea multe lichide

Hidratarea este deosebit de importantă pentru menținerea sănătății, motiv pentru care nutriționiștii recomandă consumul a opt pahare de apă pe zi. Dacă ți-e greu să bei atâta apă pe zi, ar trebui să-ți începi ziua cu un pahar de apă. De cele mai multe ori, organismul tău e deshidratat după somn. Ar trebui, de asemenea, să bei ceaiuri care nu conțin cafeină.

Fă mișcare regulat

De cele mai multe ori, oamenii consideră că exercițiile fizice vă pot ajuta pentru a preveni boli cronice, precum boli de inimă ori tensiune arterială. Acestea ajută, de asemenea, și la menținerea sănătății generale, întărind sistemul imunitar. De asemenea, efectuarea regulată a exercițiilor fizice vă pot ajuta să vă mențineți în limite normale tensiunea arterială.

Încearcă să te stresezi mai puțin

Ca să-ți păstrezi sănătatea ar trebui să încerci să te stresezi mai puțin. De cele mai multe ori, atunci când te enervezi din diferite motive, sistemul tău imunitar are de suferit. Încearcă să nu mai pui totul la suflet și reîncarcă-ți bateriile citind o carte bună, mergând la masaj ori făcând mișcare.

Încearcă să dormi bine

Somnul este un proces ce ajută la regenerarea organismului, motiv pentru care ar trebui să te asiguri că ai parte de un somn bun în fiecare zi, întrucât te va ajuta să-ți întărești sistemul imunitar.

Experții recomandă, de asemenea, și consumul de alimente bogate în probiotice, dar și o dietă echilibrată în fructe și legume. Ar trebui, de asemenea, minimalizat consumul de alimente procesate, zahăr și băuturi care nu conțin niciun fel de nutrienți.

Articol citit de 324 persoane