Durerile de stomac sunt probleme cu care se confruntă multe persoane, de toate vârstele. Deși acestea n-ar trebui să vă îngrijoreze, trebuie să știți că existe numeroase trucuri care pot ameliora simptomele.

Durerile de stomac și indigestia sunt probleme de sănătate care se manifestă prin arsuri ale stomacului sau reflux gastrointestinal, greață, balonare, respirație urât mirositoare, sughiț ori tuse. Aceste simptome pot fi ameliorate, însă, cu ajutorul unor trucuri, pe care îți propunem să le descoperi mai jos: 

Consumă apă

Organismul are nevoie de apă pentru a digera și pentru a absorbi nutrienții din alimente și băuturi. Din acest motiv este important să te hidratezi, întrucât va îmbunătăți digestia și va ameliora durerile de stomac.

Potrivit Health and Medicine Division, femeile ar trebui să bea aproximativ 2,7 litri de apă pe zi, în timp ce bărbații ar trebui să consume 3, 7 l. Aproximativ 20 la sută din aceste cantități provin din alimente, iar restul ar trebui să provină din băuturi. Consumați apă și ceaiuri neîndulcite.

Ghimbirul, aliatul tău de nădejde

Ghimbirul este un remediu natural pentru ameliorarea durerilor de stomac și a indigestiei. Conține niște nutrienți cunoscuți sub numele de gingerol, care ajută la sporirea contracțiilor stomacului și previn indigestia. Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, la combaterea stărilor de greață, vomă și diaree, iar cea mai simplă modalitate de a-l include în dietă este sub formă de ceai.

Mentă

Pe lângă faptul că ajută la împrospătarea respirației, menta contribuie la prevenirea stărilor de vomă, previne diareea, reduce spasmele musculare în intestine și combate durerea.

Așadar, pentru a te bucura de efectele acestei plante îți recomandăm să o consumi sub formă de ceai, combinată cu cardamon. Poți, de asemenea, să folosești menta și în ceaiuri sau limonade.

Încearcă dieta BRAD

Medicii recomandă, de asemenea, dieta BRAT pentru ameliorarea durerilor de stomac, care presupune includerea în alimentație a unor alimente precum banane, orez, mere și pâine. Aceste alimente nu conțin substanțe care să determine iritarea stomacului și ajută la combarea durerilor, ba chiar îi oferă organismului cantitatea de potasiu și magneziu de care are nevoie, nutrienți care se pierd de obicei în urma stărilor de vomă și diaree.

Evită fumatul și consumul de alcool

Tutunul poate irita gâtul și poate declanșa durerile de stomac. De asemenea, dacă persoana respectivă a și vomitat, fumatul poate, de asemenea, să determine iritațiile. Totodată, alcoolul este greu de digerat și determină deteriorarea ficatului și a mucoasei stomacului. Din aceste motive ar fi bine să renunțați la tutun și la alcool.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 438 persoane