Una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial este atacul cerebral, după cancer și boli cardiovasculare. Totuși, această afecțiune, care poate afecta iremediabil calitatea vieții, în cazul în care lezează permanent o parte a creierului, poate fi prevenită.

Conform unor experți citați de Huffington Post, riscul de a te confrunta cu un atac cerebral poate fi redus dacă vei opta pentru o alimentație sănătoasă, din care nu lipsesc alimente precum:

Roșii

Sunt la îndemâna oricui, motiv pentru care pot fi consumate cu încredere. Acestea sunt o sursă excelentă în licopen, o substanță chimică care ajută la prevenirea atacului cerebral.

Alimente bogate în magneziu

Persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare ori atac cerebral ar trebui să includă în dieta zilnică alimente bogate în magneziu. Un studiu realizat de oamenii de știință a arătat că 100 g de magneziu consumate zilnic reduc riscul de a dezvolta un atac ischemic cu 9%.

Lactate degresate

Consumul frecvent de lactate degresate pot, de asemenea, să reducă șansele de a face un atac cerebral. Potrivit unor oameni de știință, persoanele care consumă lactate degresate cu regularitate prezintă risc de a dezvolta un atac cerebral mai mic cu 12 la sută, decât în rândul celorlalte persoane.

Alimente bogate în potasiu

Salta verde, cartofii, bananele, fructul de avocado, fasolea uscată, mazărea și sucul de prune n-ar trebui să lipsească din alimentația persoanelor care prezintă risc crescut de a dezvolta un atac cerebral. Toate aceste alimente ajută la prevenirea bolilor vasculare

Articol citit de 3861 persoane