Pacienții hepatici sunt acele persoane care se confruntă cu boli hepatice, precum hepatita, ciroză, ficat gras ori tumori. Ținând cont de faptul că ficatul este o parte importantă a sistemului digestiv și contribuie la eliminarea medicamentelor și a substanțelor nocive pentru organism, apariția unor probleme ale ficatului poate genera și alte probleme de sănătate.

Așadar, dacă ai fost diagnosticat cu o boală de ficat este important să urmezi tratamentul recomandat de medic, dar, totodată, ar fi bine să adopți un stil de viață sănătos și să ții cont de câteva recomandări în ceea ce privește alimentația, precum:

Stai departe de alcool

Consumul de alcool poate duce la înrăutățirea stării de sănătate în cazul bolnavilor hepatici. Indiferent că vorbim de o cantitate mică de alcool ori nu, acesta nu ar trebui să se mai regăsească în dieta ta dacă ai fost diagnosticat cu o boală de ficat.

Redu consumul de sodiu

Fie că ai probleme cu ficatul sau nu, ai grijă să păstrezi nivelul de sodiu la minimum. Totodată, dacă te confrunți cu retenția de lichide, alege să elimini sarea din dieta ta, precum și alimentele care conțin o cantitate mare de sare, deoarece simptomele se pot agrava.

Redu consumul de alimente grase

Multe dintre persoanele care suferă de boli hepatice se confruntă cu o digestie cu probleme și cu absorbția proastă a grăsimilor. Din acest motiv ar trebui să reduci la minimum consumul de alimente grase.

Consumă alimente bogate în proteine

De cealaltă parte, pentru a spori regenerarea țesuturilor și pentru a-ți ameliora starea de sănătate alege să consumi cât mai multe alimente bogate în proteine. În plus, și carbohidrații sănătoși ar trebui să se regăsească în dieta ta, pentru a spori repararea ficatului, însă cel mai bine ar fi să vorbești cu medicul tău pentru a afla care sunt alimentele care sunt potrivite pentru tine.

Consumă cât mai mult turmeric

Potrivit experților în medicină naturopată, turmericul ajută la reducerea inflamațiilor din organism și elimină toxinele, fapt pentru care este un remdiu eficient pentru combaterea bolilor de ficat. În plus, acest ingredient ajută la îmbunătățirea digestiei și la absorbția grăsimilor, mai ales atunci când ficatul funcționează greu. Pentru a te bucura de efectele acestui condiment trebuie doar să pui pudră de turmeric în ppreparate ori să bei ceai de turmeric.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 93 persoane