Un condiment folosit încă din cele mai vechi timpuri și apreciat pentru proprietățile terapeutice este, fără doar și poate, scorțișoara. Dacă în urmă cu mii de ani aceasta era folosită pentru combaterea răcelilor și durerilor, acum aceasta este un remediu extrem de apreciat, ajutând la combaterea infecțiilor, a răcelilor, a spasmelor musculare, dar și a disfuncțiilor erctile.
Potrivit nutriționiștilor, scorțișoara este o sursă excelentă de sodiu, potasiu, calciu, fier, dar și vitamine, precum A, B6, C și chiar magneziu, motiv pentru care are efecte benefice asupra organismului.
Studiile de specialitate au arătat că scorțișoara este indicată chiar și persoanelor care suferă de diabet, întrucât ajută la normalizarea glicemiei. De asemenea, ajută la stimularea memoriei și sporește capacitatea de concentrare.
O altă proprietate a scorțișoarei este faptul că ajută la combaterea efectelor nocive date de stresul oxidativ, fiind o sursă bogată de antioxidanți.
Scorțișoara are proprietăți antivirale și antimicrobiene, ajutând la întărirea sistemului imuitar. Este recomandată și în tratarea răcelilor ș1i gripei, fiind un aliat de nădejde pentru ameliorarea frisoanelor, dar și tusei.
Scorțișoara ajută la reglarea nivelului de colesterol LDL, dar și a trigliceridelor din sânge, protejează funcțiile cognitive și, de asemenea, asigură menținerea sănătății dentare, întrucât previne apariția bacteriilor care determină cariile, respirația urât mirositoare și alte infecții.
Scorțișoara are proprietăți antimicrobiene și antifungice, motiv pentru care ameliorează simptomele acneei, calmează iritațiile și, de asemenea, curăță scalpul.
Articol citit de 489 persoane
Acest articol nu are comentarii!