Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu probleme ale circulației sângelui primul pas pe care trebuie să-l faci este să reduci consumul de sare. De asemenea, poți să incluzi în alimentația ta și alte alimente.

Potrivit specialiștilor, 30 la sută dintre adulți se confruntă cu insuficiență cronică venoasă, o problemă cu care se înrăutățește, în special, vara. Astfel, picioarele obosite și grele pot să determine dilatarea venelor și, implicit, înrăutățirea circulației sângelui.

Ce trebuie să mănânci ca să-ți îmbunătățești circulația sângelui, află mai jos:

Citrice

Persoanele care se confruntă cu probleme de circulație a sângelui trebuie să consumă fructe bogate în vitamina C, precum portocale, lămâi și chiar fructe de papaya. Acestea sunt o sursă excelentă de vitamina C, astfel că previn acumularea de grăsimi în capilare, îmbunătățesc circulația sângelui și reduc tensiunea și nivelul de colesterol din sânge, dar ajută și la detoxifierea organismului și previn retenția de fluide.

Ghimbir

Cunoscut pentru proprietățile excelente pe care le are asupra sănătății, ghimbirul ajută și la îmbunătățirea circulației sângelui. Are proprietăți analgezice, reduce durerile și inflamațiile și, de asemenea, stimulează circulația sângelui. Tot ce trebuie să faci este să-l incluzi în dietă ori cu apă și miere, dimineața, pe stomacul gol.

Semințe de dovleac

Semințele de dovleac pot avea numeroase beneficii asupra sănătății, întrucât sunt o sursă bogată de vitamina E. Aceasta este esențială pentru îmbunătățirea circulației sângelui și ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge.

De asemenea, pentru a-ți îmbunătăți circulația sângelui poți consuma un grăunte de usturoi cu apă pe stomacul gol. Și pepenele verde este indicat pentru acești bolnavi, deoarece conține licopen, un antioxidan ce sporește fluxul sângelui, ”împingându-l” spre extremități.

Articol citit de 368 persoane