Să ai grijă de sănătatea ochilor ar trebui să fie o prioritate pentru tine, motiv pentru care îți propunem să optezi pentru câteva remedii naturiste ce previn degenerarea maculară.

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale ochilor este degenerarea maculară. Macula, acel țesut ce face parte din retină și ajută vederea să fie clară și detaliată, se poate deteriora odată cu înaintarea în vârstă, astfel că poți ajunge să vezi blurat. Pentru a preveni, însă, aceste probleme îți propunem să ții cont de câteva remedii naturiste.

Semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt un remediu eficient pentru a stopa degenerarea maculară, întrucât conțin acizi grași și zinc. Aceste două componente previn apariția problemelor de vedere, motiv pentru care ar trebui să le incluzi în alimentația ta. Le poți folosi chiar și pentru a găti deserturi ori diferite rețete.

Gingko biloba

Un remediu naturist pentru a stopa degenerarea maculară este gingko biloba, întrucât are proprietăți vasodilatatoare periferice și venoase, neuroprotectoare și chiar diuretice. Pentru a te bucura de efectele acestuia consumă ceai de gingko biloba. Ai nevoie de 250 ml de apă fiartă și o lingură de plantă. Lasă la infuzat câteva minute, iar apoi consumă amestecul obținut.

Spanac

Benefic pentru stoparea degenerării maculare este și spanacul, întrucât are proprietatea de a combate efectele date de stresul oxidativ. Acesta conține vitamina A, B și K, minerale precum fier, calciu și fosfor, betacaroten, antioxidanți, coenzima Q10, dar și polifenoli.

Pentru a profita de efectele date de spanac îl poți include în salate ori îl poți consuma sub formă de smoothie-uri, de trei ori pe săptămână.

Articol citit de 416 persoane