Tusea și durerile în gât sunt printre cele mai întâlnite simptome date de răceală și de gripă însă ele pot fi ameliorate rapid, fără medicamente.

Mai exact, un ingredient eficient pentru a combate tusea și durerile în gât este ceapa. Unul dintre cele mai simple remedii naturiste pe bază de ceapă este sucul de ceapă. Acesta poate fi obținut prin stoarcerea a 2 cepe iar sucul poate fi amestecat cu miere. Se recomandă consumul a 2-3 linguri pe zi.

De asemenea, un alt remediu eficient pentru combaterea durerilor de gât este decoctul de ceapă și nuci. Tot ce trebuie să faci este să tai 2 cepe de mărime medie, cu tot cu coajă, după care să le fierbi cu 3 nuci zdrobite într-un litru de apă. Lasă la fiert pentru 15 minute, strecoară iar când s-a răcit adaugă miere și consumă lichidul obținut pe parcursul unei zile.

Tusea seacă, în schimb, poate fi combătută cu ceai de tei, de pătlagină sau de lumânărică. Abia când tusea devine productivă sunt indicate expectorantele, care ajută la eliminarea sputei. Așadar, remediile pe bază de ceapă (decoct, suc, sirop sau comprese) sunt recomandate doar în tusea productivă, pentru stimularea expectorației.

Menta este, de asemenea, recomandată pentru a trata tusea. Se recomandă prepararea unui ceai de mentă, întrucât ajută la decongestionarea căilor respiratorii și la fluidizarea mucusului însă la fel de eficientă este și o baie de aburi în care ai pus frunze proaspete de mentă sau ulei esențial de mentă.

Articol citit de 1289 persoane