Medicii pediatri atrag atenția asupra faptului că tusea în cazul bebelușilor cu vârste cuprinse între 1-3 ani este periculoasă, motiv pentru care este musai să fie tratată la timp.

Dacă atunci când tusea este însoțită de febră mare ori de dificultăți ale respirației este musai să mergi la medic, atunci când bebelușul tău se confruntă doar cu tuse poți să încerci câteva remedii naturiste simple.

Dă-i o linguriță de miere

Mierea este recunoscută pentru proprietățile pe care le are asupra sănătății încă din cele mai vechi timpuri, fiind eficientă chiar și în cazul copiilor. Așadar, dacă copilul tău tușește, administrează-i o linguriță de miere. Tusea se va ameliora imediat. Este, însă, indicat să nu o administrezi copilului mai mic de un an, întrucât există riscul de a se îmbolnăvi de botulism.

Fă-i supă de pui

Esențială pentru a combate tusea în cazul copiilor este supa de pui. Așadar, dacă copilul tău a răcit sau are gripă alege să-l hidratezi dându-i supă de pui.

Administrează-i picături nazale saline

În cazul copiilor sunt recomandate și picăturile nazale saline, întrucât acestea subțiază mucusul nazal, ce poate să provoace secreție post-nazală, ce poate duse la tuse. Tot ce trebuie să faci este să-i aplici trei picături nazale saline în fiecare nară. Aceasta o poți obține amestecând două grame de sare și 240 ml de apă fiartă și răcită.

De asemenea, pentru a împiedica copilul să se confrunte cu boli ține camera curată, nu permite animalelor de companie să intre în camera lui și pune un purificator în dormitorul celui mic.

Articol citit de 596 persoane