Consumat cu moderație, vinul poate avea numeroase beneficii asupra sănătății, motiv pentru care și medicii și nutriționiștii îl recomandă cu încredere.

Femeile ar trebui să consume cel mult 125 ml de vin roșu pe zi, în timp ce bărbații ar trebui să bea cel mult două pahare pe zi. Iar efectele se vor vedea rapid, potrivit specialiștilor, întrucât are un conținut bogat de resveratrol, un puternic antioxidant.

Previne apariția bolilor cardiovasculare

Un pahar cu vin roșu pe zi ține bolile cardiovasculare la distanță. Vinul roșu conține tanini, care au proprietatea de a crește colesterolul bun din organism, de tip HDL, însă are puterea și de a preveni hipertensiunea arterială, prevenind astfel atacul de cord.

Previne apariția diabetului

Potrivit studiilor de specialitate, persoanele care consumă vin cu regularitate au șanse de a reduce riscul de apariție a diabetului, întrucât consumul de vin va reduce nivelul de zahăr din sânge.

De asemenea, vinul roșu are puterea de a preveni apariția semnelor îmbătrânirii, întrucât resveratrolul este responsabil de menținerea elasticității tenului și combate ridurile și liniile de expresie.

Previne apariția aterosclerozei

Vinul are un conținut bogat de polifenoli, care sunt responsabili de formarea oxidului nitric, care ajută la reglarea tonusului vascular. De asemenea, vinul roșu previne apariția și progresia aterosclerozei, o boală extrem de întâlnită în ziua de astăzi.

Ajută la îmbunătățirea digestiei

Consumul constant de vin ajută la îmbunătățirea digestiei, stimulează apetitul și are puterea de a reduce anxietatea.

Articol citit de 1885 persoane