Regenerarea ficatului este un proces deosebit de important pentru funcționarea optimă a organismului, motiv pentru care îți propunem câteva remedii naturiste, ce sunt la îndemâna oricui.


Așadar, pentru a-ți regenera ficatul poți încerca un leac simplu, ce a fost dezvăluit de Lidia Fecioru, în cadrul unei emisiuni TV.


Tot ce trebuie să faci este treci prin mașina de tocat un kilogram de carne, după care să o amesteci cu 900 de grame de zahăr. Lasă totul la macerat timp de o săptămână și jumătate, după care amestecă totul și pune într-o sită să se scurgă. Consumă siropul zilnic, între 3 și 8 linguri, în funcție de starea ficatului. Este bine, însă, ca o cură să fie urmată timp de 3 luni de zile și poate fi repetată după alte 3 luni.


Un alt remediu eficient pentru regenerarea ficatului sunt frunzele de mentă, pe care le poți folosi pentru îmbunătățirea digestiei și pentru a combate excesul de gaze. Tot ce trebuie să faci este să pui 250 ml de apă la fiert, după care să adaugi frunzele de mentă. Așteaptă să fiarbă timp de 5 minute, după care ia-le de pe foc. Acoperă vasul în care ai fiert frunzele de mentă cu o farfurie și lasă-le 10 minute. Strecoară apoi ceaiul și adaugă sucul de lămâie. Bea două 2-3 de ceai pe tot parcursul unei zile.


Anghinarea este, de asemenea, eficientă pentru regenerarea ficatului, fiind un tonic hepatic excelent, motiv pentru care ceaiul de anghinare este recomandat chiar și pacienților care au ciroză în faze avansate.


O plantă renumită pentru proprietățile sale curative este Aloe Vera. Are proprietăți antitumorale, hepatoprotectoare, imunistimulante și antioxidante. Așadar, tot ce trebuie să faci este să folosești frunzele unei plante tinere, de 3-5 ani, după care să speli bine frunza sub un jet de apă și să o mănânci așa, proaspătă, dimineața și seara, pe stomacul gol. Este important, însă, să mesteci bine frunza de aloe și să fie recoltată chiar înainte de a fi consumată pentru a-și păstra proprietățile.

Articol citit de 3794 persoane