Recunoscut pentru proprietățile de a conserva alimentele, oțetul de mere are proprietăți terapeutice, motiv pentru care îl poți folosi pentru a trata numeroase afecțiuni.

Potrivit nutriționiștilor, oțetul de mere ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, dar și al trigliceridelor, îmbunătățind astfel sănătatea inimii.

De asemenea, o altă proprietate a oțetului de mere este faptul că ajută la reglarea glucozei din sânge și, de asemenea, are efecte antibacteriene și antifungice.

Pentru a te bucura de efectele oțetului de mere este important să-l diluezi într-un pahar cu apă ori cu altă băutură naturală, întrucât aciditatea ridicată poate avea reacții adverse precum arsuri pe gât sau, pe termen lung, dizolvarea smalțului.

Oțetul de mere ajută, de asemenea, la detoxifierea organismului, motiv pentru care ajută la eliminarea toxinelor din corp. Acesta are, de asemenea, efecte antibacteriene și antimicrobiene, fapt pentru care ajută la prevenirea dezvoltării unor fungi și a unor bacterii rezistente la antibiotice precum: E-coli, Stafilococul auriu și Candida albicans.

Printre altele, oțetul de mere ajută la calmarea durerilor în gât, iar pentru efecte maxime îți propunem să adaugi o linguriță cu miere.

Oțetul de mere este recomandat și persoanelor care suferă de diabet, întrucât studiile de specialitate au arătat că poate regla nivelul glicemiei cu până la șase la sută.

Oțetul de mere este responsabil de reducerea inflamării venelor de pe picioare și ameliorează durerile. Pentru acest lucru este indicat să diluezi oțetul în apă, iar apoi să înmoi o dischetă din bumbac ori un pansament, după care să o aplici pe zona afectată. Așteaptă să acționeze 40 de minute.

Articol citit de 523 persoane