Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu dureri de ceafă ar trebui să încerci aceste remedii simple, la îndemâna oricui. În plus, cu ajutorul unor mici exerciții vei reuși să te relaxezi și să te simți mai bine.

Durerea de ceafă, cunoscută și sub numele de cervicalgie ori durere cervicală, este una dintre cele mai comune forme de durere, după cea de cap și lombară și se manifestă prin durere temporară, ascuțită, la nivelul cefei, durere constantă la nivelul cefei, durere la executarea rotațiilor capului, tensiune în zona cefei, dureri de cap, amețeli ori grețuri sau spasme musculare.

Compresele calde ce ceai de urzică ameliorează durerile de ceafă

Recomandate pentru a ameliora durerile de ceafă sunt compresele calde de ceai de urzică, întrucât această plantă are un conținut de substanțe antiinflamatoare, astfel că ajută la calmarea mușchilor righizi, sporind astfel ameliorarea durerilor de ceafă.

Tot ce trebuie să faci este să prepari o infuzie din două linguri de urzică uscată și o cană fiartă de apă. Lasă totul la infuzat pentru zece minute, iar apoi aplică compresele calde pe zona afectată și lasă să acționeze 10-15 miute. Apelează la acest remediu de două ori pe zi.

Masajul cu uleiuri ajută la combaterea durerilor

O altă modalitate de a scăpa de durerea de ceafă este să-ți faci masaj cu uleiuri esențiale. Va reduce durerea de ceafă și va stimula circulația sângelui, reducând inflamațiile.

Ai nevoie de două linguri de ulei de migdale dulci și una de ulei de lavandă. Amestecă-le bine, iar apoi masează-ți zona dureroasă timp de 5-10 minute pe zi. Repetă masajul de două ori pe zi sau ori de câte ori te confrunți cu dureri.

Uleiul de măsline și sarea de Himalaya, un remediu eficient

O combinație inedită pentru a combate durerile de ceafă este reprezentată de uleiul extravirgin de măsline și sarea de Himalaya, mai ales atunci când acestea sunt cauzate de o postură proastă ori de stres. Amestecă o jumătate de ceașcă de ulei de măsline cu un sfert de ceașcă de Himalaya, iar apoi masează-ți zona afectată de durere timp de trei minute.

Articol citit de 8807 persoane