Turmericul este un condiment cunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organsimului, întrucât este o sursă bogată de curcumin, o substanță activă ce ajută la combaterea inflamațiilor din organism.

De ce ar trebuie să consumi infuzie de turmeric, află mai jos:

Ajută la ameliorarea simptomelor date de artrită

Turmericul conține curcumin, o substanță cunoscută pentru efectele antioxidante. Studiile de specialitate au arătat că aceasta substanță poate ajuta la reducerea durerilor cu care se confruntă pacienții cu osteoartrită. Această boală apare atunci când cartilajul care amortizează articulațiile se deteriorează treptat.

Poate preveni apariția Alzheimerului

Deși nu se cunoaște cu exactitate cauza acestei boli, studiile de specialitate arată că această substanță, cunoscută sub numele de curcumin, reduce pierderea markerilor sinaptici împierdică acumularea proteinei numite amiloid în organe.

Îți întărește sistemul imunitar

O altă proprietate a infuziei cu turmeric ajută la întărirea sistemului imunitar. Consumat cu regularitate, acesta poate avea efecte pozitive în ceea ce privește boli autoimune.

Reglează nivelul de colesterol din sânge

Colesterolul este o substanță necesară pentru menținerea sănătății celulelor. Regăsită într-o cantitate mare în organism, aceasta determină formarea depozitelor de grăsime pe vasele de sânge, ceea ce duce la apariția unor boli grave de inimă, între care infarc.

Cum să prepari infuzia de turmeric:

Pentru a te bucura de efectele acestei băuturi o poți prepara acasă. Trebuie doar să fierbi apa, apoi să adaugi o lingură de turmeric, dar și rădăcină de ghimbir. Lasă să infuzeze pentru 10 minute, iar apoi îndulcește cu miere și consumă amestecul delicios..

Articol citit de 348 persoane