Peștele este un aliment nutritiv, care ar trebui să fie consumat de cel puțin două ori pe săptămână. Totuși, un studiu realizat de Harvard Health Publishing a arătat că 80 la sută dintre americani nu consumă o cantitate suficientă. Ba mai mult, unii dintre ei nu mănâncă pește niciodată, în timp ce o treime dintre ei mănâncă doar o porție pe săptămână.

Potrivit nutriționiștilor, peștele ar trebui să se regăsească pe masă de cel puțin două ori pe săptămână, deoarece acesta poate avea numeroase beneficii pentru sănătate.

Care sunt acestea, află mai jos:

Peștele conține vitamina D

Potrivit studiilor de specialitate, carența de vitamina D este o problemă cu care se confruntă multe persoane, iar expunerea la soare nu mai este o soluție acum, că sezonul rece bate la ușă. Este recomandat, însă, să incluzi în dietă anumite tipuri de pește gras, precum somon, ton și sardine, care reprezintă o sursă excelentă de vitamina D.

Conține acizi grași Omega 3

Acizii grași Omega-3 reprezintă un nutrient important, ce este asociat cu îndeplinirea multor funcții, precum formarea membranelor celulare în ochi și creier, dar și reducerea riscului de boli de inimă și combaterea depresiei.

De asemenea, peștele, spre exemplu somonul, conține proteine, care pot contribui la menținerea greutății corporale și, în plus, ajută la îmbunătățirea aspectului pielii. Somonul conține și un antioxidant numit astaxantină, care contribuie la îmbunătățirea aspectului pielii atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

Conține proteine care ajută la menținerea sănătății inimii

Potrivit nutriționiștilor, între 10 și 30 la sută din alimentele din dietă trebuie să fie proteine. Iar macroproteinele joacă un rol important în funcționarea organismului, conferind acea senzație de sațietate.

Grație aportului de acizi grași Omega-e, peștele ajută la funcționarea optimă a inimii, reducând nivelul de trigliceride din sânge, reduce normalizarea tensiunii și încetinește depunerea grăsimilor pe artere.

Ar avea efecte benefice pentru planetă

Să înlocuiești carnea roșie sau de pui cu pește poate avea un efect benefic și asupra mediului înconjurător, potrivit unor specialiști, întrucât reduce amprenta de carbon.

De asemenea, studiile de specialitate au arătat că anumite tipuri de pește mic, precum hering, macrou și anșoa sunt extrem de prietenoase cu mediul, deoarece au nevoie de o cantitate mai mică de combustibil fosil.

Sursa foto: Shutterstock

Articol citit de 565 persoane