Ceaiul de mentă este un aliat de nădejde pentru prevenirea și tratarea multor afecțiuni, întrucât este o sursă bogată de nutrienți precum fosfor, vitamina B, calciu, care ajută nu doar la întărirea sistemului imunitar, dar și la prevenirea infecțiilor.
Ce se întâmplă în organism dacă vei consuma ceai de mentă, află mai jos:
Îmbunătățește digestia
Ceaiul de mentă este benefic pentru persoanele care se confruntă cu probleme digestive, întrucât ajută la ameliorarea simptomelor date de colon iritabil și constipație, calmează inflamațiile tractului digestiv, arsurile stomacale și chiar și spasmele musculare.
Este benefic și pentru gravide
Ceaiul de mentă are proprietăți excelente și în cazul femeilor însărcinate, deoarece reduce greața și răul de dimineață, calmează crampele stomacale și combate oboseala.
Ameliorează simptomele date de răceală
Potrivit experților în nutriție, ceaiul de mentă este eficient pentru ameliorarea simptomelor date de răceală și gripă, întrucât inhibă bacteriile, virusurile și fungii. Ba mai mult, acesta ajută la ameliorarea tusei și a nasului înfundat, facilitează expectorațiile și calmează și durerile în gât.
Stimulează activitatea cerebrală
Experții în medicină naturopată recomandă ceaiul de mentă și pentru îmbunătățirea activității cognitive, a capacității de memorare și a dispoziției.
Ceaiul de mentă are și alte proprietăți, printre care reducerea apetitului, combaterea herpesului, ameliorarea erupțiilor cutanate și a acneei, dar și a simptomelor hirsutismului, ce este definit prin creșterea excesivă a părului la femei, în zone precum față, stomac ori sâni.
Articol citit de 581 persoane
Acest articol nu are comentarii!