Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu un nivel crescut de colesterol din sânge, trebuie să știi că nu ești singur. Această problemă este întâlnită în rândul multor oameni și poate fi ținută în frâu cu ajutorul unui remediu naturist, preparat chiar în casă.

Un nivel crescut de colesterol rău poate determina apariția unor boli ale inimii, întrucât poate bloca arterele, provocând un atac de cord ori un accident vascular cerebral. Pentru a-l ține, însă, sub control vă propunem un suc preparat în casă, obținut din câteva ingrediente, între care grapefruit, aloe vera, castravete și lămâie. 

Potrivit nutriționiștilor, aceste ingrediente au numeroase proprietăți benefice pentru organism, printre care reducerea excesului de colesterol. Acest suc are proprietăți diuretice, motiv pentru care te va ajuta să reduci kilogramele în plus, dar și riscul de boli cardiovasculare.

Astfel, aloe vera are efecte antiseptice, antiinflamatorii, antioxidante, astfel că este esențial pentru menținerea sănătății sistemului circulator, deoarece reduce inflamațiile, iar nutrienții regăsiți în compoziția acestuia ajută la eliminarea grăsimilor depuse pe artere, dar și a toxinelor din sânge.

De cealaltă parte, castravetele e bogat în apă și antioxidanți, astfel că reduce la oxidarea grăsimilor, prevenind sintetizarea colesterolului. De asemenea, vitaminele și mineralele pe care le conține reduc formarea plăcii în artere.

Cum prepari sucul care reduce colesterolul din sânge - ingrediente necesare:

- sucul obținut din cinci grapefruit
- 30 de grame de gel de aloe vera
- un castravete
- sucul obținut dintr-o lămâie
- un cățel de usturoi

Amestecă sucul de grapefruit cu celelalte ingrediente într-un blender, până se întrepătrund toate ingredientele, iar apoi consumă sucul imediat, ca să nu oxideze.

Pentru efecte maxime, consumă sucul obținut pe stomacul gol, de cel puțin trei ori pe săptămână.

Articol citit de 401 persoane