Noul tip de coronavirus, cunoscut și sub numele de COVID-19, a apărut în Wuhan, China, în decembrie 2019, iar de atunci s-a răspândi rapid în aproape toate țările din lume, cea mai afectată fiind Italia.

Noul tip de coronavirus - COVID-19 se manifestă, în principal, prin apariția unor simptome precum febră, oboseală și tuse uscată. În cazul altor persoane, însă, pot să apară și dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât ori diaree, care apar, de obicei, treptat.

Deși multe dintre persoanele infectate se recuperează rapid, persoanele în vârstă, care se confruntă și cu alte probleme medicale, între care hipertensiune arterială, probleme ale inimii ori diabet se pot confrunta cu forme mai grave și pot chiar să-și piardă viața.

De obicei, boala se transmite de la o persoană la alta, prin secreții sub formă de picături mici, ce sunt răspândite atunci când o persoană infectată tușește sau strănută ori chiar vorbește, potrivit unor descoperiri recente. Alte persoane se îmbolnăvesc după ce intră în contact cu alte persoane bolnave ori ating suprafețe și care apoi își ating ochii, nasul ori gura.

De asemenea, persoanele care se confruntă cu astm pot suferi forme grave de coronavirus, motiv pentru care acestea ar trebui să evite contactul cu alte persoane pentru a nu contracta boala.

Cele mai eficiente metode de a vă proteja pe voi şi pe ceilalţi împotriva COVID-19 sunt să vă curăţaţi frecvent mâinile, să vă acoperiţi gura cănd tuşiţi şi să menţineţi o distanţă de cel puţin 1 metru faţă de persoanele care tuşesc sau strănută. De asemenea, ete indicat să aveți un stil de viață sănătos, pentru a vă întări sistemul imunitar

Articol citit de 489 persoane