O adevărată comoară pentru sănătate este, fără îndoială, ghimbirul, care este o sursă excelentă de vitamine A, C, E, B, dar și de magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sodiu, zinc și calciu, astfel că are proprietăți antibacteriene, antivirale și antitusive.

Ghimbirul este recomandat pentru a trata multe afecțiuni, însă pentru a te bucura de efectele acestuia îți propunem să încerci această rețetă, care este eficientă pentru a atenua durerile de spate dar și pentru a curăța gâtul de mucoasa insuportabilă și stomacul de toxine.

Așadar, pentru a te bucura din plin de efectele ghimbirului, alege să amesteci 200 de grame de ghimbir proaspăt cu o jumătate de linguriță de ulei de măsline extra virgin și zeama obținută dintr-o jumătate de lămâie. Amestecă bine ingredientele, apoi strecoară conținutul și consumă câte două lingurițe atunci când durerile de gât sunt insuportabile. Consumă, însă, acest remediu după ce ai mâncat ceva, nu pe stomacul gol.

Acest remediu este recomandat pentru a combate problemele respiratorii, deoarece uleiul de măsline în combinație cu ghimbirul are proprietatea de a combate problemele respiratorii. În plus, curăță plămânii și înlătură durerea resimțită în piept sau strănutul.

Siropul de ghimbir și ulei de măsline ajută, de asemenea, la normalizarea tensiunii arteriale însă are și puterea de a reduce nivelul de colesterol din sânge și scade riscul de formare a cheagurilor de sânge. Așadar, consumă zilnic două trei picături și vei combate afecțiunile cardiovasculare.

Articol citit de 1946 persoane