Nivelul de colesterol din sânge poate fi extrem de periculos pentru sănătate întrucât poate determina apariția bolilor cardiovasculare. Din fericire, însă, conform specialiștilor în medicină naturopată, poate fi redus cu ajutorul dietei.


Dacă te confrunți cu nivel de colesterol ridicat, trebuie să știi că nu ești singurul. Cu această problemă se confruntă milioane de persoane din toate colțurile lumii iar de-a lungul timpului, acesta a dus la apariția unor afecțiuni ale inimii sau chiar la diabet.


Valorile normale ale colesterolului LDL trebuie să fie sub 130mg/dL pentru majoritatea persoanelor, sub 100mg/dL în cazul în care prezintă risc de a dezvolta o boală de inimă, respectiv sub 70mg/dL dacă șansele de a dezvolta o boală de inimă sunt foarte ridicate.


Cum poți să reduci nivelul de colesterol din sânge cu ajutorul dietei, fără medicamente, află mai jos:


Fibre

O adevărată comoară pentru sănătate sunt fibrele, motiv pentru care persoanele care se confruntă cu nivel crescut de colesterol ar trebui să consume 5-10 grame de ovăz sau cereale pe bază de ovăz în fiecare zi, la micul dejun. Acestea vor oferi organismului o cantitate însemnată de fibre solubile.


Pește gras

Din alimentația persoanelor care se confruntă cu această problemă n-ar trebui să lipsească peștele gras precum somonul, tonul sau heringul. Aceste tipuri de pește sunt bogate în Omega 3, care poate regla nivelul trigliceridelor din sânge, un tip de colesterol ce poate duce la apariția aterosclerozei.


Nuci

Fie că alegi să consumi migdale, nuci, alune ori caju, trebuie să știi că aceste fructe sunt deosebit de sănătoase pentru organism. Așadar, consumă cel puțin 50 de grame de nuci pe zi, iar nivelul de colesterol din sânge va fi redus cu cel puțin 5%.

 

Ceai verde

Potrivit unui studiu realizat de oameni de știință din Japonia, persoanele care beau cel puțin o ceașcă de ceai verde pe zi prezintă cu un risc cu 26% mai mic de a dezvolta un atac de cord sau un infarct. Bogat în antioxidanți și flavonoide, acest tip de ceai împiedică producția de colesterol.


Ciocolata neagră

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință din Marea Britanie, persoanele care consumă ciocolată neagră vor avea un nivel de colesterol mai scăzut, întrucât are un conținut bogat de antioxidanți ce împiedică depunerea de colesterol pe artere.

Articol citit de 3979 persoane