Să-ți păstrezi obiceiurile sănătoase în timpul carantinei este esențial pentru a-ți păstra sănătatea, însă nu e deloc ușor, mai ales că te poți confrunta cu anxietate ori lipsă de concentrare.

Noul coronavirus s-a răspândit cu repeziciune și a făcut ravagii toate colțurile lumii, însă pentru a-ți păstra sănătatea este musai să-ți faci o rutină pe care să o respecți cu strictețe.

Astfel, primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a-ți păstra sănătatea este să continui să consumi fructe și legume. Chiar dacă restricțiile impuse de autorități ar fi putut scumpi anumite fructe ori legume, continuă să le incluzi în dieta ta. Alege unele care rezistă mai mult timp și achiziționează-le atunci când mergi la cumpărături. De asemenea, este musai să nu faci excese de produse de tip junk food, pe care le poți comanda cu ușurință prin aplicații.

Da, știm, este dureros să nu te poți vedea cu prieteni ori cu familia, însă păstrează comunicarea online, prin intermediul aplicației ori a telefonului. Te va ajuta să mai uiți de pandemia de coronavirus, dar și să te simți aproape de cei dragi și să accepți cu ușurință această perioadă.

Nu uita să ai grijă de vedere. Dacă te numeri printre persoanele care lucrează de acasă și care petrec ore în șir în fața calculatoarelor, nu uita să faci pauze pentru a-ți liniști ochii. De asemenea, ai putea seta luminozitatea mai mică, pentru a nu te confrunta cu probleme.

De asemenea, ai grijă de pelea ta. Pentru că petreci multe ore în casă, organismul tău ar putea să se confrunte cu deficit de vitamina D. Alege să te bucuri de razele soarelui din balcon și nu uita să folosești creme puternic hidratante, chiar dacă crezi că n-ai nevoie de ele.

Articol citit de 345 persoane