Bogate în fosfor, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc și vitamina K, seminețele de dovleac sunt un adevărat elixir pentru sănătate, fiind responsabile de prevenirea și tratarea multor afecțiuni.

Consumate crude ori adăugate în preparate, semințele de dovleac sunt benefice pentru sănătate. Ce se întâmplă în organismul tău dacă le consumi cu regularitate, află mai jos:

Mențin sănătatea inimii

Potrivit studiilor de specialitate, semințele de dovleac sunt responsabile de menținerea sănătății inimii, întrucât sunt o sursă excelentă de magneziu, care ajută la crearea de ATP (adenozin trifosfat), dar și la sinteza ARN-ului și a ADN-ului, ajutând astfel inima să pompeze corect sângele. În același timp, au puterea de a normaliza tensiunea arterială, prevenind astfel infarctul sau atacul cerebral.

Previn afecțiunile ficatului

Conform specialiștilor în medicină naturopată, semințele de dovleac ajută la funcționarea optimă a ficatului, grație conținutului bogat de grăsimi sănătoase, antioxidanți și fibre.

Ameliorează simptomele prostatei

Semințele de dovleac ajută la combaterea simptomelor vezicii hiperactive și ale tulburărilor urinare care apar în adenomul de prostată. Acestea ajută, de asemenea, și la prevenirea formării calculilor renali. Este, însă, important să urmați o cură de 20 de zile, timp în care să consumi 100 de grame de semințe de dovleac pe zi.

Ajută la combaterea insomniilor

Persoanele care se confruntă cu probleme ale somnului ar trebui să consume semințe de dovleac, întrucât acestea au efecte sedative. Pentru efecte maxime se recomadă o cură de decoct din semințe de dovleac pentru două săptămâni. Tot ce trebuie să faceți este să fierbi 250 ml de apă cu o linguriță de semințe de dovleac nedecojite. Consumă decoctul îndulcit cu miere iar efectele se vor vedea rapid.

Semințele de dovleac, care sunt o sursă excelentă de zinc, ajută la combaterea anemiei și întăresc sistemul imunitar, protejând organismul de efectele date de radicalii liberi.

Articol citit de 1487 persoane