Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra faptului că adoptarea unui stil de viață sănătos poate reduce riscul de apariție a demenței.

Demența este o afecțiune ce se manifestă în rândul a peste 50 de milioane de persoane la nivel mondial și, din păcate, nu există un tratament. Totuși, prevenția este crucială, motiv pentru care îți propunem să redescoperi aceste sfaturi care te vor ajuta să reduci riscul de apariție a acestei boli.

Renunță la consumul de alcool

Primul pas pentru a reduce riscul de apariție a demenței este să renunți la consumul excesiv de alcool. Acesta poate provoca toxicitate în celulele creierului, potrivit lui Jason Karlawish, co-director al Penn Memory Center. Acesta recomandă consumul unui pahar de alcool pe zi pentru o femeie și două pentru bărbați.

Fă mișcare regulat

Să faci mișcare este important pentru menținerea sănătății inimii, care te va ajuta să diminuezi riscul de a dezvolta demență, dar și să menții sănătatea celulelor creierului.

Renunță la fumat

Dependența de fumat reprezintă o cauză de mortalitate la nivel mondial. Fumatul nu doar că sporește riscul de dezvoltare a bolilor inimii și a cancerului, însă studiile au arătat că poate determina declinul cognitiv, care are legătură directă cu sănătatea creierului.

De asemenea, o tensiunea arterială trebuie să fie în limite normale, întrucât fluctuațiile pot spori riscul de dezvoltare a demenței.

Nu în ultimul rând, o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume, acizi grași, dar și pește, te poate ajuta să-ți păstrezi sănătatea.

Articol citit de 326 persoane