Dacă te numeri printre persoanele care atunci când deschid frigiderul nu găsesc decât o roșie și o lămâie ori niște alcool, atunci trebuie să iei măsuri drastice și să înveți să faci cumpărături mai înțelept, pentru a-ți păstra și sănătatea.

Care sunt alimentele care ar trebui să existe întotdeauna în frigiderul tău și care te vor ajuta să-ți păstrezi sănătatea, află mai jos:

Lămâi

Conform experților în nutriție, acestea sunt o sursă excelentă de antioxidanți și vitamina C, astfel că te vor ajuta să-ți întărești sistemul imunitar. Fie că alegi să-ți prepari o limonadă, fie că le incluzi în preparate, precum un pește cu lămâie sau o poți folosi și pentru salate.

Coriandru

Ideal pentru a fi folosit pentru prepararea sosurilor ori a preparatelor de pui, corinadru este o plantă benefică pentru sănătate, motiv pentru care n-ar trebui să lipsească din frigiderul tău. Are un gust uimitor și poate da savoare preparatelor din carne.

Unt

Consumat în limite normale și ales în funcție de calitate, untul poate fi folosit pentru prepararea multor rețete. Indiferent că alegi să-l consumi dimineața, la micul dejun, ori îl folosești pentru a da savoare mâncărurilor, el nu trebuie să lipsească din frigiderul tău.

Ouă

Ușor de gătit și chiar sănătoase, ouăle te pot salva atunci când nu știi ce să gătești. Folosește-le pentru a găti omletă ori consumă-le fierte. Evident, le poți include și în salate.

Iaurt

Benefice pentru sănătate sunt și produsele lactate. Așadar, fie că preferi iaurtul, sana ori brânza, nu uita să le treci pe listă atunci când mergi la cumpărături. Nu uita, însă, să fii atentă la data de expirare.

Evident, nu uita să treci pe listă cât mai multe fructe și legume, dar și pește. Sunt esențiale pentru a te bucura de o alimentație echilibrată. 

Articol citit de 316 persoane