Să ai o dietă adecvată în această perioadă este esențial pentru a-ți păstra sănătatea, motiv pentru care n-ar trebui să ignori recomandările specialiștilor.

Așadar, pentru a trece cu bine de această perioadă de carantină este important să ai o alimentație bogată în fructe și legume, care să-ți confere nutrienții de care ai nevoie.

Potrivit experților în nutriție, în timpul carantinei ar trebui să consumi proteine, precum conserve de carne, pește, fasole, dar și legume, fructe congelate, roșii sau suc de roșii, cereale integrale, precum și paste din grâu integral ori năut.

Pentru a te bucura de un tranzit intestinal normal alege să consumi iaurt. Ba mai mult, experții sunt de părere că un consum regulat de iaurt îi va conferi organismului tău necesarul de calciu de care are nevoie, sporind astfel funcționarea sistemului nervos și menținerea sănătății rinichilor.

Evident, în timpul carantinei, n-ar trebui să uiți nici de hidratare. Bea cel puțin 1,5 litri de apă pe zi, întrucât dacă nu te vei hidrata corect riști să te confrunți cu alte probleme de sănătate.

De asemenea, poți alege să faci exerciții în casă, întrucât te va ajuta să te menții în formă, dar și să-ți detensionezi trupul. Nu uita nici de igienă, întrucât în această perioadă este esențială și-ți poate salva viața. Spală-te pe mâini ori de câte ori ai ocazia și vei reduce riscurile de a contracta virusul.

Articol citit de 305 persoane