Nu toate alimentele conțin aceeași cantitate de nutrienți, motiv pentru care este important ca dieta ta să fie una variată. Cu cât este mai deversă, cu atât vei consuma o cantitate mare de nutrienți.

Conform experților în nutriție, o dietă echilibrată și variată te va ajuta să combați afecțiuni precum obezitate, hipertensiune, probleme cardiovasculare, anemie, osteoporoză. Tocmai de aceea, aceștia recomandă să consumi multe fructe și legume, pește și fructe de mare de cel puțin două ori pe săptămână, grăsimi sănătoase precum ulei de măsline, nuci în cantități reduse, carne roșie în cantități mici și antioxidanți precum broccoli, ceai verde și roșie.

Care sunt alimentele care n-ar trebui să lipsească din alimentația ta, află mai jos:

Broccoli

Bogat în vitamine de tip A și D, vroccoli conține antioxidanți și are proprietăți nutritive. Mai mult de atât, conține o cantitate mare de apă, motiv pentru care îl poți consuma în cantități mari, fără să-ți faci griji că te vei îngrășa. Ba mai mult, conține vitamina B, îmbunătățind sănătatea cardiovasculară și luteină și zeaxantină, ce previne cataracta și degenerarea maculară.

Roșii

Recomandate în dieta ta sunt și roșiile, întrucât conțin apă și carbohidrați. Mai mult de atât, sunt o sursă excelentă de vitamina A și C, dar și de minerale precum potasiu. Grație conținutului bogat de licopen, roșiile ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare cronice.

Linte
O sursă de proteine este lintea, care conține minerale, precum magneziu, zinc și fosfor. Conține, de asemenea, vitamine de tip B, esențiale pentru formarea celulelor sângelui și, mai mult de atât, întărește sistemul imunitar și sistemul nervos.

Articol citit de 506 persoane