Usturoiul este o sursă excelentă de antioxidanți, motiv pentru care poate fi aliatul de nădejde al persoanelor care se confruntă cu un nivel crescut de colesterol.

Astfel, dacă te numeri printre ele, îți propunem să descoperi câteva remedii simple cu usturoi, ce te vor ajuta nu doar să reduci nivelul de colesterol din sânge, dar și să combați afecțiuni digestive, boli ale inimii, pneumonie și altele.

Așadar, cel mai simplu remediu de a reduce colesterolul este să consumi un cățel de usturoi pe zi. Alege, însă, usturoi bio, ale căror proprietăți sunt mai intense. Zdrobește-l ori taie-l și mănâncă-l după masă. De asemenea, îl poți adăuga și în mâncare, însă fără să-l gătești.

Un alt remediu naturist benefic pentru sănătate este sucul de lămâie și usturoiul. Potrivit nutriționiștilor, bând acest amestec poți reduce nivelul de colesterol din sânge în doar opt săptămâni.

Ai nevoie de opt căței de usturoi și o lingură de suc de lămâie. Amestecă totul și bea conținutul pe stomacul gol. De asemena, poți adăuga acest remediu în gazpacho, dacă adori acest preparat delicios.

Nu în ultimul rând, poți alege să consumi usturoi negru, care a devenit foarte popular în ultima perioadă și care are un conținut bogat de antioxidanți. Grație conțintului bogat de vitamina C, B6, minerale și seleniu, usturoiul negru ajută la prevenirea infecțiilor, previne apariția bolilor cardiovasculare, îmbunătățește digestia și are efecte hipoglicemiante, grație concentrației de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.

Articol citit de 438 persoane