Oasele sunt elemente cheie în susținerea organismului, iar singura modalitate de a le menține sănătoase este să optezi pentru o dietă bogată în fructe și legume.

Potrivit nutriționiștilor, menținerea sănătății oaseloreste esențială pentru a preveni osteoporoza, boală ce se manifestă prin oase fragile.

Care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi, află mai jos:

Legumele verzi

Legumele de culoare verde n-ar trebui să lipsească din alimentația ta. Varza kale, broccoli și spanacul sunt bogate în nutrienți ce te vor ajuta să-ți păstrezi sănătatea organismului, dar și să ții bolile la distanță.

Soia

La îndemâna oricui și ieftine, boabele de soia ar trebui să se regăsească în dieta ta, întrucât sunt o sursă excelentă de calciu și proteină. Potrivit experților de la Universitatea din Missouri aceștia ajută la întărirea oaselor chiar și în cazul femeilor care au intrat la menopauză, prevenind astfel riscul de a dezvolta osteoporoza.

Semințe de dovleac

Bogate în magneziu, nutrient esențial pentru întărirea oaselor, semințele de dovleac ajută nu doar la întărirea lor, ci reduc și riscul de osteoporoză.

Sardine

Bogate în vitamina B12, vitamina D, zinc și fosfor, sardinele, un tip de pește gras, te vor ajuta să-ți întărești oaselor, astfel că le poți savura fie ca atare, fie incluse în salate ori paste.

Iaurt

Pentru a preveni afecțiunile oaselor este musai să consumi iaurt, întrucât este o sursă excelentă de vitamina D. Alege, însă, produse ce nu conțin proteine ori grăsimi, întrucât efectele se vor vedea mai rapid. La fel și laptele, precum și brânza, întrucât sunt o sursă excelentă de vitamina D, dar și de calciu.

Articol citit de 2692 persoane