Bogate în potasiu și alți nutrienți, bananele sunt excelente pentru piele, pentru sistemul digestiv, pentru îmbunătățirea stării de spirit și, mia mult de atât, ajută la combaterea anemiei. Așadar, n-ai nicio scuză pentru a nu include bananele în dieta zilnică.

Ani de zile la rând, mulți experți în nutriție au susținut că bananele ajută la creșterea în greutate. În realitate, însă, bananele sunt excelente pentru organism, având o mulțime de nutrienți în compoziție ce sunt benefici pentru sănătate.

Ce se întâmplă în organism dacă vei consuma banane cu regularitate, află mai jos:


Ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv

Bananele sunt o sursă excelentă de fibre, care jută la îmbunătățirea tranzitului intestinal și previne constipația. Ba mai mult, acestea ajută la producerea enzimelor digestive, sporind astfel absorbția nutrienților.

Combate oboseala

Să te simți slăbit și obosit mereu poate deveni o povară pentru tine, însă ai putea să combați această stare optând pentru banane. Consumă una pe zi și te vei simți mai bine.

Reglează tensiunea arterială

Atât excesul de sodiu, cât și deficiența de potasiu din organism pot să determine creșterea tensiunii arteriale. Tocmai de aceea, experții în nutriție îți recomandă să consumi banane, întrucât îi vor conferi organismului cantitatea de potasiu necesară, reglând astfel hipertensiunea. De asemenea, bananele ajută la prevenirea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare.

Ajută la menținerea sănătății pielii

Bananele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, care ajută la menținerea sănătății pielii. De asemenea, antioxidanții regăsiți în compoziția acestora ajută la prevenirea ridurilor.

Articol citit de 394 persoane