Multe dintre persoanele de toate vârstele se confruntă în această perioadă de pandemie de coronavirus cu lipsa de somn. Din fericire, însă, există câteva remedii simple pe care le poți folosi pentru a combate insomnia.

Lipsa de somn poate determina apariția oboselii cronice, care îți poate afecta buna funcționare a organismului. Tocmai de aceea e musai să ai grijă de sănătatea și să încerci aceste remedii simple.

Ceai de coajă de mandarină

REcunoscute pentru proprietățile pe care le au asupra organismului, cojile de mandarină sunt excelente în nutrienți, motiv pentru care combat gripa, răceala, dar și stresul și oboseala.

Pentru a te bucura de efectele acestui ceai trebuie doar să consumi ceai de mandarină, pe care-l poți prepara adăugând în 250 ml de apă clocotită o lingură de mușețel, una de levănțică, una de valeriană și coaja unei mandarină. Fierbe totul câteva minute, iar apoi consumă ceaiul înainte de a te pune la somn.

Ceai de valeriană

Ideal pentru a combate stresul, anxietatea și chiar insomnia este și ceaiul de valeriană. Disponibilă în orice plafar, aceasta poate fi folosită pentru a spune adio problemelor cu somnul. Tot ce trebuie să faci este să fierbi o cană cu apă, apoi să adaugi șase picături de valeriană și să amesteci bine. Consumă amestecul cu 30 de minute înainte de a te pune în pat.

Lapte cu miere

O combinație delicioasă, dar extrem de utilă pentru a combate anxietatea, laptele și mierea te ajută să te relaxezi. Trebuie să fierbi 200 de ml de lapte, să-l amesteci cu o linguriță de miere și să bei amestecul obținut cu puțin timp înainte de a merge la somn.

Articol citit de 494 persoane