Infecția cu noul coronavirus continuă să se extindă în rândul oamenilor de toate vârstele, iar experții care cercetează acest virus au făcut o nouă descoperire.

Mai exact, primele simptome ale infecției cu noul coronavirus sunt pierderea mirosului și a gustului, potrivit unei analize a datelor colectate prin intermediul unei aplicații ce axată pe simptome.

Coform acesteia, mai bine de jumătate dintre pacienții confirmați cu noul coronavirus, mai exact 60 la sută, au raportat pierderea mirosului și a gustului.

De asemenea, aceeași aplicație a arătat că următoarele simptome apărute în cazul infecției cu noul coronavirus sunt febra, tusea persistentă, oboseala, diaree, dureri abdominale și pierderea poftei de mâncare. De asemenea, este important de precizat faptul că dispariția bruscă a mirosului poate să nu fie însoțită de nas înfundat.

Cum se răspândește coronavirusul

Noul coronavirus se poate răspândi la o persoană la alta prin intermediul secrețiilor sub formă de picături mici, care sunt răspândite atunci când persoana infectată tușește ori strănută. Aceste picături se așează pe suprafețele din jur, iar alte persoane ajung să le atingă, iar apoi duc mâinile la ochi, nas sau gură, infectându-se. De asemenea, boala poate fi transmisă și de persoanele care nu prezintă niciun fel de simptome.

În ceea ce privește categoriile care pot să dezvolte forme grave ale infecției cu noul coronavirus, acestea sunt peroanele în vârstă, dar și cele care se confruntă cu hipertensiune arterială, boli de inimă ori diabet.

Articol citit de 1215 persoane