Toamna este sezonul în care specialiștii în nutriție recomandă să-ți detoxifiezi organismul, motiv pentru care îți recomandăm câteva ceaiuri pe care le poți consuma ca să elimini toxinele din organism.

Ceai verde

Recunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului, ceaiul verde este un tonic excelent, având un conținut bogat de antioxidanți. Așadar, consumă-l zilnic, timp de cel puțin o lună de zile, iar efectele se vor vedea rapid.

Ceai de ghimbir

Aroma puternică poate că nu va fi pe placul tău, însă ceaiul de ghimbir este o sursă excelentă de antioxidanți, având proprietăți benefice asupra tractului digestiv, distrugând bacteriile și virusurile. Ba mai mult, are puterea de a întări sistemul imunitar, motiv pentru care nu ezita să-l bei. Adaugă câteva picături de lămâie, pentru un gust mai plăcut.

Ceai de păpădie

Recunoscut pentru proprietățile diuretice, ceaiul de păpădie te ajută să elimini surplusul de apă din organism și toxinele, motiv pentru care n-ar trebui să lipsească din alimentația ta. De asemenea, ceaiul de păpădie este recomandat și pentru tratarea unor afecțiuni precum acnee, gastrită ori indigestie, întrucât păpădia este o sursă excelentă de potasiu, fier, calciu, cupru, siciliu si mangan.

Ceai de anghinare

Pregătește-te pentru sezonul rece urmând o cură de detoxifiere. Alege să bei constant ceaiul de anghinare, care este recunoscut pentru proprietățile laxative, dar și de detoxifiere a organismului. Nu consuma ceai de anghinare dacă ești însărcinată, dacă alăptezi ori dacă suferi de litiază biliară.

Articol citit de 1898 persoane