Ți s-a întâmplat de multe ori să deschizi frigiderul și să nu ai decât câteva legume și niște lămâi, astfel că nu ai putut să încropești nimic pentru prânz sau cină? Ei bine, dacă nu vrei să ți se mai întâmple acest lucru, fii atentă când mergi la cumpărături și include pe listă anumite alimente, precum:

Lămâi

Lămâile n-ar trebui să lipsească din frigider. Au proprietăți excelente pentru sănptate și pot fi folosite pentru a prepara limonadă, dar și pentru a da savoare peștelui ori salatelor. Totodată, este ingredientul perfect ce-ți poate veni în ajutor dacă nu mai ai sare.

Coriandru

Acesta se înrudește cu pătrunjelul și poate fi folosit pentru condimentarea unor sosuri, dar și a cărnii de pui ori de vită. Totodată, conferă un plus de savoare și legumelor gătite la grătar ori la cuptor.

Maioneza

Fie că o prepari tu, fie că o achiziționezi din comerț, aceasta trebuie să existe în frigiderul tău. Conține o cantitate bogată de vitamina E și poate fi folosită ca sos pentru un sandvich ori pentru niște carne, dar și pentru cartofi, ouă sau alte preparate.

Unt

Untul poate fi folosit pentru prepararea multor rețete, însă este, în același timp, un aliment versatil, pe care-l poți consuma și la micul dejun, cu pâine și dulceață.

Ouă

Acestea îți pot salva, fără doar și poate ziua. Gătite ca omletă, cu sare și oregano, îți pot satisface pofta de mâncare. Le poți folosi, de asemenea, și pentru a găti prăjituri, deserturi sau le poți include în salate.

Fructe

Bananele, merele și fructele de avocado trebuie să se regăsească în frigiderul tău. Acestea se păstrează bine câteva zile și îți pot tăia pofta de mâncare atunci când nu ai timp să gătești ceva.

Cartofi

Unii dintre oameni aleg să păstreze cartofii în frigider, pentru a se păstra mai bine. Indiferent de locul în care îi ții, ei n-ar trebui să lipsească din casă, mai ales că îi poți găti sub formă de piure, prăjiți sau îi poți include în salate.

Printre alimentele care n-ar trebui să lipsească din frigiderul tău se numără, de asemenea, ceapa, usturoiul, șunca, produsele lactate, smântâna și nici morcovii, care pot fi incluși atât în prepararea unor mâncăruri, cât și în salate.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 537 persoane