Nu mulți sunt cei care se dau în vânt după ardeiul iute, însă el ar trebui inclus în alimentație, întrucât este o sursă excelentă de vitamina C, B6 și K1, precum și de capsaicină și alcaloid, având efecte benefice asupra organismului uman.

Ardeiul iute este folosit, în principal, pentru condimentarea mâncărurilor, însă ajută și la prevenirea afecțiunilor articulațiilor, previne apariția bolilor de inimă și îmbunătățește digestia.

Care sunt, cu exactitate, beneficiile ardeiul iute, mai jos:

Ardeiul iute este o sursă excelentă de capsaicină, motiv pentru care calmează durerile, motiv pentru care poate fi aplicat pe piele pentru a reduce substanța care transportă mesajele de durere spre creier. Are, de asemenea, efecte antiinflamatoare, antireumatice și stimulează circulația, combătând astfel durerile de spate, de genunchi ori musculare.

Persoanele care se confruntă cu ulcer ori cu gastrită n-ar trebui să facă abuz de condimente, însă ardeiul iute ar trebui să fie consumat moderat. Ardeiul iute este, de asemenea, indicat pentru îmbunătățirea digestiei, întrucât ajută la eliminarea gazelor intestinale, combate diareea și crampele.

Bolile de inimă pot fi prevenite cu ajutorul ardeiului iute, întrucât ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și a depozitelor de lipide. acest ingredient este util, de asemenea, pentru prevenirea apariției cheagurilor de sânge și ajută la dilatarea vaselor de sânge îmbunătățind circulația sângelui.

Nu în ultimul rând, ardeiul iute este indicat pentru a trata răcelile, întrucât atacă virusurile și reduc congestia, motiv pentru care experții recomandă cu încredere spray-urile nazale cu capsaicină. De asemenea, ardeiul iute ajută la ameliorarea simptomelor date de alergii.

Articol citit de 2871 persoane