Menținerea sănătății creierului este esențială pentru orice individ, iar cu ajutorul unor alegeri alimentare inspirate poți ajunge să fii focusat mult timp și să nu mai ai probleme de memorie.

Potrivit experților, dacă ți se întâmplă să ai goluri de memorie și nu reușești să-ți amintești un nume ori un actor, nu da search pe Google. Încearcă să-ți amintești singur, întrucât acest lucru te va ajuta să rămâi focusat. De asemenea, alege să citești. Mult, cât mai mult. Cu cât vei descoperi mai multe lucruri noi, cu atât vei activa hipocampusul și cortexul prefrontal, zone ale creierului responsabile de memorie.

De asemenea, să te odihnești bine este, de asemenea, esențial pentru oricine. Setează-ți un program și respectă-l cu sfințenie. Iar dacă vei reuși să adormi și devreme și să te odihnești șapte, opt ore, fii sigură că te vei simți mai bine.

Și sportul te ajută să-ți menții sănătatea creierului, motiv pentru care poți face fie câteva exerciții acasă, dacă nu-ți place să mergi la sală, fie poți mergi pe jos 30 de minute pe zi.

Ca să-ți menții sănătatea creierului ar trebui să renunți să mai faci diferite activități în același timp. Deși ai putea să crezi că ești productiv, adevărul este altul, întrucât creierul nu poate fi focusat în mai multe părți în același timp.

Și alimentația este importantă pentru menținerea sănătății creierului, fapt pentru care îți recomandăm să consumi mure, turmeric, întrucât conține curcumină, o substanță antiinflamatorie, dar și nuci, avocado, ciocolată neagră, semințe de chia, ceai verde, broccoli, ficat,

Articol citit de 322 persoane