Multe persoane se confruntă cu buzele arse. Pe lângă hidratarea lor, însă, poți profita de proprietățile antiinflamatorii și regeneratoare ale unor ingrediente naturale, precum roșie, miere ori gel de aloe vera.

Soarele și vântul sunt doar câțiva dintre factorii care determină arderea buzelor. Pe lângă aspectul inestetic, persoanele care se confruntă cu această problemă pot experimenta și un disconfort. În articolul de astăzi, însă, îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste, pentru combaterea buzelor arse.

Cartof proaspăt

Cartofii sunt remediu excelent pentru buzele arse și pentru orice parte a corpului expusă prea mult timp la soare.

Tot ce trebuie să faci este să tai un cartof, iar apoi să aplici pe buze și să lași să acționeze zece minute. Este important să repeți procedura de câteva ori pe zi, pentru a ajuta buzele să se hidrateze.

Roșii

Deși poate ți se pare surprinzător, roșiile sunt un remediu ideal pentru a ameliorarea arsurilor de orice fel. Aciditatea lor și enzimele conținute pot combate arsurile și spori regenerarea.

Ce trebuie să faci? Ei bine, la fel ca și în cazul cartofilor, aplică o felie de roșii pe buze sau pe zona arsă, lasă să acționeze câteva minute, iar apoi clătește.

Ulei de in și lavandă

Grație conținutului bogat de acizi grași esențiali, uleiul de in este ideal pentru hidratarea pielii și pentru ameliorarea arsurilor de gradul un. Iar dacă vei alege să-l combini cu ulei de lavandă, efectele vor fi și mai mari, întrucât această plantă ajută la regenerarea pielii.

Ai nevoie de trei picături de ulei de in și o picătură de ulei de lavandă. Amestecă bine ingredientele, iar apoi aplică-le pe buze. Așteaptă să acționeze zece minute. Este indicat să apelezi la acest remediu de trei ori pe zi.

Ulei de măsline și aloe vera

Uleiul de măsline, care are proprietăți excelente de hidratare, este eficient pentru combaterea arsurilor, însă trebuie să fie combinat cu aloe vera. Gelul de aloe vera ajută, de asemenea, la ameliorarea arsurilor și sporește regenerarea pielii.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci cele două ingrediente, după care să aplici amestecul de câteva pe pe zi.

Tips: poți folosi fie gel de aloe vera obținut dintr-o plantă pe care o ai la îndemână, fie îl poți cumpăra. Este, însă, indicat să optezi pentru produse cât mai naturale.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 35 persoane