Bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie este un amestec simplu, dar care are proprietăți excelente asupra sănătății.

Despre această combinație s-a vorbit mult timp de-a lungul timpului, iar unii experți susțin că te poate ajuta chiar să ții și cancerul la distanță. De ce este benefic? Ei bine, întrucât acest amestec are proprietăți antioxidante și alcalinizante. Tocmai de aceea, această combinație este benefică pentru menținerea sănătății rinichilor, întrucât ajută la eliminarea acidului atunci când este produs în cantități mari.

O altă proprietate a amestecului de bicarbonat de sodiu și de suc de lămâie este faptul că ajută la îmbunătățirea digestiei. Are proprietăți antiacide, motiv pentru care ajută la combaterea flatulenței și a refluxului acid, problemă care apare atunci când acidul clorhidric se întoarce în esofag din stomac.

Consumat dimineața, pe stomacul gol, sucul de lămâie amestecat cu bicarbonat de sodiu poate ajuta la detoxifierea organismului, întrucât acest remediu naturist ajută ficatul să se purifice și, de asemenea, este o sursă excelentă de vitamina C, potasiu și antioxidanți, nutrienți de care organismul are nevoie pentru a funcționa optim.

Sucul de lămâie în combinație cu bicarbonat de sodiu are proprietăți alcalinizante, motiv pentru care te ajută să combați acitoza, care apare în momentul în care rinichii nu elimină acidul din corp ori când organismul produce o cantitate mai mare.
Pentru a prepara acest amestec, ai nevoie de:

- un pahar de 250 ml de apă minerală
- o linură de bicarbonat de sodiu
- sucul obținut dintr-o jumătate de lămâie

Combină ingredientele și bea amestecul dimineața, pe stomacul gol. Este, însă, important să urmezi această cură pentru două săptămâni, iar apoi să faci o pauză. Dacă suferi de gastrită uită de el, întrucât nu este benefic pentru organismul tău.

Articol citit de 1456 persoane