Funcționarea optimă a pancreasului este deosebit de importantă pentru organism, motiv pentru care ar trebui să-i acorzi atenție și să încerci aceste remedii ce ajută la detoxifierea lui.

Spre deosebire de inimă, ficat, creier și organe genitale, pancreasul este un organ vital pentru organism, însă se vorbește prea puțin despre el. Situat în cavitatea abdominală, între duoden și splină, acesta este singurul organ ce are funcție endocrină și exocrină, întrucât determină excreția enzimelor necesare digestiei, dar şi a insulinei şi a glucagonului cu rol în reglarea glicemiei.

Ce trebuie să consumi pentru a-ți detoxifia pancreasul, află mai jos:

Ghimbir și păpădie

O combinație inedită, ideală pentru a îmbunătăți funcționarea pancreasului este infuzia de ghimbir și păpădie. Acestea conțin vitamine, minerale și antioxidanți, care ajută la reducerea inflamațiilor din organism, minimalizând efectele date de radicalii liberi.

Tot ce trebuie să faci este să pui o lingură de rădăcină de ghimbir și două de păpădie în 500 de ml de apă. Fierbe totul pentru cinci minute, lasă totul să se răcească, iar apoi strecoară amestecul și bea-l. Este bine să-l consumi dimineața, înainte de micul dejun, timp de 15 zile.

Suc de kale, țelină și suc de castraveți

Această combinație nu doar că ajută la îmbunătățirea funcției pancreasului, dar îmbunătățește digestia și ajută la detoxifierea pancreasului.

Ai nevoie de două bețe de țelină, o jumătate de castravete, trei frunze de kale și 250 ml de apă. Trece totul prin blender, iar apoi consumă amestecul obținut dimineața, pe stomacul gol. Urmează această cură 2-3 săptămâni, iar apoi fă pauză două luni.

Articol citit de 1915 persoane