Recunoscute pentru proprietățile diuretice pe care le au, salvia și busuiocul sunt ingrediente ce te pot ajuta să-ți detoxifiezi rinichii și să-ți îmbunătățești starea de sănătate, întrucât ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Așadar, pentru a-ți menține starea de sănătate și pentru a preveni apariția afecțiunilor cronice sau degenerative, este bine să susții organismul să elimine toxinele în mod natural iar plantele medicinale precum salvia și busuiocul au numeroase proprietăți benefice pentru organism.

Aceste două plante aromatice facilitează funcționarea optimă a rinichilor și aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Organele noastre sunt, deseori, inundate de toxinele care se regăsesc în mâncare, în aer, în produsele de curățat, în apă. Cu timpul, însă, acestea se acumulează în organism și pot duce la apariția unor afecțiuni.

Pentru că rinichii sunt responsabili de eliminarea toxinelor din organism prin urină iar aceștia trebuie să funcționeze optim ca să facă față, este musai să-ți detofiezi rinichii periodic. Astfel, îți propunem să încerci acest remediu naturist, ce te va ajuta să-ți îmbunătățești starea de sănătate.


Așadar, pentru a prepara o băutură ce-ți detoxifiază organismul, ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 15g de frunze de busuioc proaspăt
- 8g de frunze de salvie
- 200 ml de apă
- 25g de miere

Mod de preparare:

Tot ce trebuie să faci este să pui toate ingredientele într-un blender, să le zdrobești bine, după care să adaugi miere pentru a-l îndulci.

Consumă băutura aceasta imediat după ce te-ai trezit și inainte cu 30 de minute de a mânca ceva. De asemenea, este musai ca aceasta să fie proaspătă, așa că nu este bine să o consumi de pe o zi pe alta. În plus, este recomandat să bei 6-8 pahare cu apă pe zi și să limitezi cantitatea de sare pe care o consumi.

Dacă busuiocul este o sursă excelentă de vitamina B1 și minerale precum potasiu și calciu, antioxidanți și fibre, care ajută la îmbunătățirea digestiei și la eliminarea toxinelor din organism, salvia tratează afecțiunile respiratorii și digestive, fiind indicată pentru curățarea rinichilor.

Articol citit de 3975 persoane