Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu anemie, atunci e bine să știi că există numeroase ceaiuri ce te pot ajuta să ameliorezi simptomele și să sporești nivelul de fier din organism.

Anemia este o afecțiune ce se manifestă prin scăderea cantității ori a calității globulelor roșii și a hemoglobinei din sânge. Anemia este de mai multe tipuri, între care megaloblastică, a tiroidei, hemolitică, aplastică, cronică ori sideroblastică și se poate manifesta și din cauza unor sângerări, apariția afecțiunilor renale, a afecțiunilor hepatice, maladii ereditare, infecții, cancer ori chiar artită.

Simptomele date de anemie pot fi combătute cu ajutorul ceaiurilor. Spre exemplu, experții în medicină naturopată îți recomandă ceaiul de mentă, care ajută la accelerarea digestiei și este o sursă bogată de fier. Poți să bei cel puțin două căni de ceai de mentă pe zi sau poți să cumperi frunze de mentă și să le folosești în prepararea limonadelor.

Ceai de scorțișoară pentru a combate anemia

Un alt remediu naturist pentru a combate anemia este scorțișoara. O poți include în deserturile tale sau îți poți prepara un ceai de scorțișoară. Tot ce trebuie să faci este să fierbi o cană cu apă, iar apoi să adaugi două rulouri de scorțișoară. Lasă-le să fiarbă câteva minute, iar apoi bea lichidul.

Ceai de rozmarin pentru combaterea anemiei

Bogat în fier, rozmarinul are proprietăți excelente pentru organism și ajută chiar și la combaterea gazelor la stomac și elimină disconfortul. Tot ce trebuie să faci este să folosești rozmarin proaspăt pentru prepararea ceaiului, întrucât efectele sunt mai mari.

De asemenea, pentru a combate anemia consumă carne, pui și pește, dar și legume și fructe ori cereale. De asemenea, un pahar cu vin roșu pe zi poate ajuta la absorbția fierului din organism.

Articol citit de 2516 persoane