Bogate în tanini, flavonoide, acizi organici, între care malic, lactoizocitric, succinic, oxalic dar și vitamina C și inozitol, murele sunt adevărate comori pentru sănătate, având numeroase proprietăți pentru organism, între care și prevenirea îmbătrânirii.

Ce se întâmplă, cu exactitate, în organismul tău dacă consumi mure, află mai jos:

Întăresc oasele

Grație conținutului bogat de calciu, fosfor și magneziu, murele ajută la întărirea oaselor, motiv pentru care sunt indicate chiar și copiilor, dar și bătrânilor, întrucât aceștia se confruntă cu demineralizare osoasă. De asemenea, acestea sunt indicate și persoanelor care se confruntă cu afecțiuni ale oaselor sau articulare, deoarece le va combate.

Combat îmbătrânirea celulară

Conform experților în medicină naturopată, murele sunt o sursă excelentă de antioxidanți și resveratrol, care au proprietatea de a reduce stresul oxidativ și de a preveni un număr mare de boli care sunt cauzate de acesta, între care ateroscleroza, boli de inimă precum și cancer.

Întăresc sistemul imunitar

Murele sunt bogate în vitaminele C și E dar și în vitamine de tip B, între care B1, B2, B3, B5, motiv pentru care ajută la întărirea sistemului imunitar. Ba mai mult, aceste fructe au proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, însă ajută chiar și la detoxifierea hepatică, prevenind astfel steatoza hepatică.

Previn cancerul

Bogate în antioxidanți, între care resveratrol, cel mai puternic antioxidant, murele ajută la prevenirea cancerului, întrucât inhibă creșterea tumorilor. Studiile de specialitate au arătat că acestea acționează mai bine în cazul cancerului de plămâni și de piele.

Combat problemele digestive

Spre deosebire de alte fructe, murele sunt o sursă excelentă de fibre, motiv pentru care ajută la îmbunătățirea digestiei prin combaterea gazelor și a constipației. Ajută, de asemenea, și la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Articol citit de 2416 persoane