Multe persoane caută alternative naturale pentru antibiotice, pentru a ameliora infecțiile bacteriene, așa că dacă te numeri printre ele îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste și alimente care acționează precum niște antibiotice naturale.
Antibioticele sunt folosite frecvent în tratamentul infecțiilor bacteriene. Totuși, atunci când nu sunt administrate corect sau sunt folosite în mod abuziv, bacteriile devin rezistente în fața acestora. În plus, unele antibiotice au și efecte adverse, determinând deteriorarea ficatului și a rinichilor. Tocmai din aceste motive, multe persoane caută alternative pentru antibiotice, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi câteva remedii simple, ce pot fi la îndemâna oricui.
Ghimbir
Recunoscut pentru proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii, ghimbirul conține gingerol și terpenoide, dar și flavonoide, toate acestea având proprietăți antimicrobiene, fapt pentru care contribuie la combaterea bacteriilor. Cea mai bună modalitate de a-l consuma este proaspăt, în salate ori supe sau poți adăuga puțină pulbere de ghimbir în cafea.
Ulei esențial de oregano
Un aliat de nădejde pentru ameliorarea infecțiilor bacteriene este și uleiul de oregano. Acesta are proprietăți antibacteriene și antifungice, întrucât este o sursă bogată de carvacrol și timol. Acesta este recomandat și pentru tratarea infecțiilor cu E.coli. Trebuie doar să dizolvi 2-3 picături de ulei esențial de oregano într-un pahar cu apă, după care să consumi amestecul.
Ceapă
Bogată în compuși sulfurici, precum cisteină și sulfoxid, ceapa acționează ca un antibiotic natural. Cea mai bună modalitate de a te bucura de efectele acesteia este să o consumi proaspătă. O poți include, de asemenea, și în salate ori supe.
Usturoi
Fiind o sursă bogată de alicină, usturoiul ajută la combaterea unor bacterii, întrucât are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene. Tot ce trebuie să faci este să cureți câțiva căței de usturoi, după care să-i zdrobești și să-i lași pentru câteva minute, timp în care vor elibera enzime. Consumă cățeii ori include-i în smoothie-uri.
Mierea de Manuka
Nu este niciun secret faptul că mierea este un aliat de nădejde pentru combaterea multor afecțiuni, însă mierea de Manuka conține o cantitate mai mare de nutrienți, motiv pentru care are proprietăți antibiotice, antibacteriene și antimicrobiene, fiind folosită în tratamentul MRSA. Aceasta nu este recomandată, însă, copiilor. Specialiștii în medicină naturopată recomandă consumul a două lingurițe de miere pe zi și, de asemenea, să se evite încălzirea ei, întrucât își poate pierde proprietățile terapeutice.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 938 persoane
Acest articol nu are comentarii!