Inflamații, constipație, sindrom al colonului iritabil... Problemele sistemului digestiv sunt extrem de întâlnite în rândul persoanelor de toate vârstele, însă ele pot fi ținute în frâu cu ajutorul plantelor medicinale.

Intestinele sunt responsabile pentru absorbția nutrienților și pentru eliminarea substanțelor toxice, motiv pentru care este important să ai grijă de sănătatea lor. Astfel, astăzi îți propunem să descoperi câteva plante medicinale ce ajută la eliminarea disconfortului cauzat de problemele digestive.

Mentă și anason verde

Un mix bun pentru ameliorarea durerilor de stomac este, fără doar și poate, menta și anasonul verde. Astfel, poți fierbe 250 ml de apă, iar apoi adaugă o lingură din fiecare plantă. Pentru efecte maxime, bea trei căni pe zi.

Ceai negru și lămâie

Cea mai simplă modalitate de a scăpa de disconfortul intestinal, dar și de a trata gastroenterita este să te hidratezi intens, dar și să consumi ceai negru cu lămâie. Acest remediu ajută, de asemenea, la combaterea durerilor și la reducerea inflamațiilor.

Influzie de cimbru

Recunoscut pentru proprietățile pe care le are asupra problemelor digestive, cimbrul este benefic pentru a trata inflamațiile, dar și pentru a elimina toxinele din organism. Alege să consumi ceai de cimbru și consumă două căni pe zi, una la micul dejun și alta înainte de cină. Trebuie doar să pui o lingură de plantă într-o cană cu apă fiartă și să lași la infuzat pentru cinci minute.

Infuzia de ghimbir

Recomandată pentru a trata indigestia, dar și pentru a ameliora crampele stomacale, infuzia de ghimbir te poate ajuta să combați aceste probleme. Trebuie doar să fierbi în clocot 250 ml de apă, iar apoi să lași la infuzat o lingură de pulbere de ghimbir.

Infuzia de mușețel

Potrivit nutriționiștilor, extractul de mușețel ajută la ameliorarea crampelor și a diareei și, totodată, poate preveni apariția unor probleme gastrointestinale.

Articol citit de 474 persoane